Участие в състезанието Spelling Bee Junior. 2023 г.

Участие в състезанието Spelling Bee Junior. 2023 г.

На 28.02.2023 година  в ОУ „ Васил Левски „ – село Орешене  се проведе  училищното ниво на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват / от английското spelling / произнасят думите буква по буква. Състезанието се организира от Фондация „ Корпус за образование и развитие – КОР ПлюС „ То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България „ , Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката .

Целта на състезанието е да се повиши интереса на училището към изучаването на английския език и да се подобрят знанията на учениците чрез забавни интерактивни дейности.

 Оспорваната битка отреди първо място в училищния кръг за  Ивайло Бориславов  от 3 клас, който  спелува правилно думата bakery и победи Христо Николов от 3 клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 26.03.2023 година.