24 Май – Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост

24 Май – Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И ГОСТИ, 

Живеем в условията на съвременната икономика, базирана на знанието и иновациите. Иновативнитеобразователни инструменти, които вече използваме в ОУ „Васил Левски“,  превръщат ученето в забавление, технологиите в инструмент, а децата в творци и иноватори. Следваме примера на нашия патрон Васил Левски, който като учител – новатор е познавал нуждите на учениците си и е бил безгранично мотивиран за експериментиране и творчески труд, постоянно е обогатявал опита си и е давал най-доброто от себе си. Така и ние  - учителите от ОУ „Васил Левски“ даваме, но и получаваме опит, придобиваме търпение, развиваме своята съобразителност, каляваме волята си, ставаме по-толерантни.

Днес празнуваме най-светлия празник – 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, празник-символ на българската духовност и на стремежа към знание чрез слово, наука и образование. Това е празник, който ни изпълва с национална гордост. Празник, който трябва да посрещнем със самочувствието, което заслужаваме и което трябва да предадем на бъдещите поколения!

Уважаеми учители,  бъдете здрави и запазете вдъхновението, енергията и дръзновението, с които градите устоите на българщината!

 Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език. Не забравяйте, че чрез него получавате знание и прозорец към света. Следвайте избрания от вас път и отстоявайте идеалите си! Вярвайте в мечтите си и ги преследвайте, заредени с оптимизъм и упоритост. 

Честит  празник, уважаеми  учители, ученици, родители и гости!